Συνέντευξη για το Αddicted Τo Αrt: Kill Emill

Συνέντευξη για το Αddicted Τo Αrt: Kill Emill

Συνέντευξη για το Αddicted Τo Αrt: Kill Emill

1. Καταρχήν να σε καλωσορίσω στο addicted to art και να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη…Ας ξεκινήσουμε λοιπον και για τον κόσμο που σε γνωρίζει πρώτη φορά.. ποιός είσαι και τι κάνεις?

Χαίρετε και σε ευχαριστώ για την πρόσκληση!
Με λένε Αιμίλιο  aka kili emil και είμαι μέλος  των pad trio και της beatquick!
¨εχω βγάλει μέχρι στιγμής 2 Albums, 2 Ep, 2 Singles και 2 συλλογές.(1 με reedits και 1 to remixed album του risky business). ¨ολα είναι για  free download
http://killemil.bandcamp.com

2. Πότε ξεκίνησε η πορεία σου ?. Πως και γιατί άρχισες να φτιάχνεις μουσική;

Η πορεία μου ξεκινάει απο το 2008 ως κιθαρίστας  των  Cinekod (Post Rock Bada).Βγάλαμε δύο δίσκους  και μετά γνώρισα τον  Billa Qause k To J Melik που αυτοί μου έμαθαν την φάση  του  Mpc  και έτσι ξεκινάω σαν Kill Emill. Μετά κάνουμε ένα  jamμαζί με τον Ton Billa Qause k J.Melik και φτιάξαμε τους  Pad Trio.
Η μουσική είναι ένα  μέσο που σε κάνει  να ξεφεύγεις απο την καθημερινότητα και την μιζέρια της πόλης!

3. Πως χαρακτηρίζεις τον ήχο σου;

Hip Hop Beats με διάφορα στοιχεία Funk, Jazz, Soul, Afro, Reggae!

4. Ποιες ήταν οι επιρροές σου;

Βασικά απο τότε που έμαθα τους  Gangstarr ήθελα να κάνω  Hip Hop..Μετά άκουγα διάφορα hip hop albums και δίσκους απο διάφορους beatmakers και λέω “εδώ είμαστε” !!

5. Τα κομμάτια σου κρύβουν και γεννούν συναισθήματα. Ποια είναι η έμπνευση σου;

Εμπνέομαι απο τα διάφορα πράγματα που ζώ καθημερινά..Είτε καλά είτε κακά..

6. Πές μας λίγα λόγια για το καινούργιο σου EP. Τι περιλαμβάνει; Πως μπορεί να το ακούσει κάποιος;

Η τελευταία κυκλοφορία μου είναι η μπάντα που έχω φτιάξει μαζί με δύο μουσικούς ”Kill Emil & The Yumas” και έχουμε βγάλει ένα single με δύο κομμάτια .. το ένα swing και το άλλο afro! Κυκλοφορεί απο το  frontyard και είναι διαθέσιμο για free download η όποιος θέλει αγοράζει το συλλεκτικό 7inch. Link: http://frontyard.bandcamp.com/album/lucianna-im-a-yuma

7. Όλα αυτά τα χρόνια έχεις συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Πες μας γι’ αυτό.

Είναι ωραίο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που γουστάρεις μουσικά. Όλα ήταν πολύ απλά. Τους Έλληνες η τους συναντούσα στα στέκια που πηγαίνω η μιλάγαμε ιντερνετικά! Βρισκόμασταν και τα λέγαμε..Απλά..θές να κάνουμε ένα κομμάτι  μαζί? …Ναί και πάμε! Με τους ξένους να είναι καλά το internet και το bandcamp!!

8. Πιστεύεις ότι υπάρχει καλό ελληνικό trip-hop;

Φυσικά!! Έχουμε πολύ δυνατά Trip Hop Groups στην Αθήνα και ακόμα πιο πολλούς Beatmakers..

9. Πως θα χαρακτήριζες το κοινό του είδους σου;

ΧΧμμμμμμ…. άλλες φορές είναι θερμό και άλλες είναι ψυχρό. Είναι αναλόγος το που παίζεις! Εαν δε δώσει το κοινό δε γίνεται να πάρει τον καλύτερο εαυτό απο αυτόν που παίζει live.

10. Beat quick… Ti ακριβώς είναι?

Η Beatquick είναι μια πλατφόρμα που γτιάξαμε εγώ ο J.Melik,Billa Qause,Elephant Phinix,Mononome για να βγάζουμε τις δουλειές μας χωρίς να μας λέει κανείς τίποτα!Όλα τα releases μας είναι για  free Download και υπάρχουν σε μερικά releases και  limited Copies Cd’s.

11. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μελλοντικά σχέδια…
Βγαίνει ο τρίτος δίσκος μου σύντομα που θα λέγεται ”Lights & Shadows” απο την Beatquick..Αρχίζουμε τα lives με τους Yumas και να γράφουμε καινούργια πράγματα και βλέπουμε!

Links:

https://www.facebook.com/emiliosprotopapas

http://beatquick.bandcamp.com

http://beatquick.com

https://www.youtube.com/user/beatquick

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>