Αφιέρωμα: “Ed Banger records”

Αφιέρωμα:

Αφιέρωμα: “Ed Banger records”

Η EdBanger Records είναι μια γαλλική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής, υπό τη διεύθυνση και την καθοδήγηση του Pedro Winter με το ψευδώνυμο Busy P. Ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 στο Παρίσι της Γαλλίας και ήταν κομμάτι της εταιρείας HeadBanger Entertainment. Να αναφερθεί ότι, ο συντονισμός των videos, albums και εξωφύλλων γίνονται από ένα γάλλο γραφίστα/σχεδιαστή, τον Bertrand Lagros de Langeron (SO:ME).
Στα πρωτα της χρόνια, η εταιρεία βρισκόταν στην αφάνεια, ωστόσο λίγα χρόνια μετά, η φήμη της εκτοξεύτηκε. Μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών που είχαν υπογράψει με την εταιρεία, βρέθηκαν να κάνουν επιτυχία παγκοσμίως. Κλασικό παράδειγμα, το γαλλικό δίδυμο Justice (Gaspard Auge και Xavier de Rosnay), οι οποίοι θεωρήθηκαν φαινόμενο για την εποχή τους, αφού συναυλίες και περιοδείες τους αποτελούσαν πολυναμενόμενο γεγονός. Μάλιστα, το πρώτο τους album, τιτλοφορείται ως † (ο σταυρός, σήμα κατατεθέν για τη μπάντα), κυκλοφορεί το 2007 και συγκαταλέγεται στα τοπ 50 albums της χρονίας.

Ανάλογη πορεία, είχε και η νεαρή επίσης γαλλίδα Uffie, όταν το πρώτο της single (Pop the glock, 2006) γνωρίζει τεράστια διεθνή επιτυχία.
Η EdBanger Records, μετά από μια δεκαετία, έχει γίνει πλέον αναγνωρίσιμη και άκρως ανταγωνιστική στον τομέα της παραγωγής μουσικής. Οι επιρροές της έρχονται από όλα σχεδόν τα είδη μουσικής, χωρίς όμως να χάνει τη μουσική της ταυτότητα. Ο ήχος της εταιρείας, χαρακτηριστικός πλέον, αποτελεί ορόσημο παγκοσμίως.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε, κάποια ονόματα που συνεργάζονται με την EdBanger Records όπως, SebastiAn, Krazy Baldhead, Mr. Flash, DJ Mehdi, Mr. Oizo, Breakbot και άλλοι καλλιτέχνες.

Τα πρώτα κομμάτια που βγήκαν σε κυκλοφορία με την υπογραφή της εταιρείας ήταν του Mr. Flash – Radar Rider (21 Μαρτίου 2003) και των Justice vs Simian – We are your friends (23 Σεπτεμβρίου 2003).

Video:

Γράφει ο Παναγιώτης Τσαγκάρης

http://www.facebook.com/panagiotis.tsagaris.3

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>