Αφιέρωμα: “The Rampage Project”

Αφιέρωμα:

Αφιέρωμα: “The Rampage Project”

The Rampage Project:

: (ρημα) τρέχω – θορυβώ – αφινιάζω

(ουσιαστικό) ΕΞΑΨΗ

Η συλληψη της ιδέας έγινε τον Νοέμβριο του 2011 .

Το Rampage project αποτελεί μια καλλιτεχνική έξαψη απέναντι στα οικονομικοπολιτικά δρώμενα της εποχής αλλά και τις προεκτάσεις που έχουν στον κοινωνικό τομέα.

Είναι η αφύπνιση των βαθύτερων συναισθημάτων του ανθρώπου σε κάθε ηλικία .
Του παιδιου που δεν παίρνει την επαρκή μόρφωση.
Του νέου που έρχεται αντιμέτωπος με ένα μέλλον αβέβαιο χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση.
Των ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους, εν μία νυκτι και καθενός από εμάς χωριστά που δίνει καθημερινά τον δικό του αγώνα.

Θεωρώντας πως ακόμη και σήμερα , στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι , η τέχνη έχει θέση και αποτελεί μέσο εκφρασης , δημιουργήθηκε το Rampage project

Με γνώμονα την βασική αρχή του καλλιτέχνη πως η τέχνη δεν περιορίζεται αλλα είναι παντού δημιουργήθηκε μια σειρά έργων που αποτελούνται από πίνακες ζωγραφικής διακοσμητικά είδη – έπιπλα και ρούχα .

Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθούν πίνακες 3μ*3μ και στη συνέχεια κομμάτια των πινάκων να χρησιμοποιηθούν σαν μεταξοτυπία στα υφάσματα των ρούχων .

Παράλληλα δημιουργήθηκαν διάφορα εικαστικά αλλά και έπιπλα ως επι το πλείστον από παλιά αντικείμενα και ανακυκλώσιμα είδη

Το Rampage project είναι μία αντίθεση.

Από την μια απεικονίζεται η πίεση ,όπως στις προσωπογραφίες ( 4 πινακες 3μ*3μ ) , η παρομίωση των ανθρώπων με ζώα ( 10 πινακες 60*80 ) και με ρομποτ – αγωνιστες.

Απο την άλλη , μέσα από τα έντονα χρώματα και τις διαφορετικές τεχνοτροπίες ο καλλιτέχνης προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για κάτι καλυτερο .

Σε αυτη την ιδέα και με κοινό όραμα συνεργάστηκαν μουσικοί χορευτές φωτογράφοι και γραφίστες της πόλης , κάνοντας πραγματικότητα το Rampage projet

Photos and Video:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>